About

eRockets spouští nový inkubátor

Investorskou skupinu eRockets, kterou tvoří zkušení podnikatelé v oblasti e-commerce, jako jsou Ondřej Klega, Tomáš Fikar a Jiří Hlavenka, není třeba dlouze představovat. Svým partnerům přinášejí dlouholeté zkušenosti a know-how potřebné pro rozvoj společností. Skupina si klade za cíl nejen poskytovat růstový kapitál, ale také strategicky rozvíjet e-shopy a proměnit je v úspěšné hráče na digitálním trhu.

eRockets otevírá nový inkubátor a plánuje investovat do menších rostoucích firem, přičemž má připraveno 50 milionů Kč. Nabízí investice e-commerce firmám s vlastní značkou, zajímavým produktem, dobrou zákaznickou zkušeností a především s potenciálem růstu na domácích i zahraničních trzích.

„Ačkoliv česká e-commerce již několik let klesá, stále vidíme prostor pro růst a podporu nových projektů. Aktuálně máme podíly ve firmách s obratem ve stovkách milionů Kč - jako je Grizly.cz, Vuch nebo Ovečkárna, které navzdory situaci na trhu rostly meziročně o více než 20 %. Dlouho jsme hledali projekt, jak bychom mohli pomoci i začínajícím firmám s nižším obratem rychle vyrůst a uspět,“ říká Ondřej Klega, CEO eRockets a.s. „Inkubátor je kombinace vzdělávání, investice do společnosti a zároveň přímá účast odborníků eRockets na rozvoji společnosti v různých oblastech,” dodává Klega.

eRockets chce především pomáhat projektům v oblasti manažerského a finančního řízení, tvorby strategie, obchodu, marketingu, logistiky a expanze. Zaměřuje se na zdravý růst firem, dokáže nastavit organizační strukturu, plánování, procesy ve společnosti, logistiku a sdílet získané zkušenosti z dalších projektů.

Začínající e-shopy nebo i výrobní firmy s obratem mezi 5-50 miliony Kč, pro které je Inkubátor primárně určen, ztrácí až 10 procentuálních bodů profitability nesprávnými manažerskými rozhodnutími a nevhodnými investicemi, které dokážeme pomoci eliminovat a nalézt vhodnou strategii růstu.

Tomáš Fikar, business partner eRockets

Na konzultacích se budou podílet nejen výše jmenovaní podnikatelé, ale i další odborníci, např. Josef Mech, dlouholetý šéf e-shopu Sportega působícího na více než 10 trzích nebo Jan Penkala se zkušenostmi z Acomware, Alza nebo Astratex. 

Přihlášky do Inkubátoru lze zasílat průběžně přes web https://www.erockets.cz/erockets-inkubator/ nebo mailem na info@erockets.cz.  

V E-comemrce Tools jsme velmi rádi, že máme skupinu eRockets jako parntery našich E-commerce Meetupů. Můžeme tak organizovat ještě lepší akce a zprostředkovávat provozovatelům e-shopů unikátní know-how v oblasti strategického řízení a financování.

e-commerce tools registrace

Zaregistruj se
a dostávej včas informace o eventech